Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Sajtok

Medvehagymás sajt, guriga

Tehéntejből készült, zöld medvehagymával ízesített friss sajt. 

1680 Ft / db
4.8 Ft/g

Móvári sajt

Az Óvári sajt az egyik legismertebb hazai sajtféleség. Nevét Mosonmagyaróvárról kapta, ahol a múlt század elején a hazai szarvasmarha-tenyésztés és tejgazdaság úttörője, Ujhelyi Imre kezdeményezésére dolgozták ki készítési módját. Röghézagos szerkezetű sajtféleség, jól vágható, nem morzsálódó, enyhén rúzsos ízű, vágható állományú.

1700 Ft / db
6800 Ft/kg

Nasi sajtfalatkák

Sajtválogatás kicsiknek és nagyoknak. Ízesített gomolyasajtdarabkák, pici füstölt sajt és krémsajtkóstoló van benne. Természetesen ez a termékünk is tartósító és adalékanyagmentes.

800 Ft / db
53 Ft/db

Natúr krémsajt

Tehéntejből készül tejtermék, kenhető sajt.

850 Ft / db
4.25 Ft/g

Poncihter sajt

Száraz vörös borban érlelt lágy tehén sajt. A sajtokat 65 °C-os kékfrankosba mártjuk 16 x 5 másodpercre ezalatt a sajt kérget befogja a bor, utánozhatatlan színt és ízt adva a sajtnak. A vákuumos érlelés során kialakulnak a végleges ízek a sajtban kiegészítve a vörösbor adta jellegzetes zamattal. Sajtunk a kékfrankos termelői után kapta a nevét. Ugyanis soproni szőlősgazdákat hívják sokszor még ma is poncichternek. A kifejezés német Bohnenzüchter (babtermelő) szóból ered. Előttük is tisztelegve alkottuk meg ezt a sajtkülönlegeséget

1525 Ft / db
6100 Ft/kg

Rábca rétes sajt

Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán. Rábca fűszerkeverék: (bors, pirospaprika, fokhagyma, gyömbér)

1625 Ft / db
6500 Ft/kg

Reszelt sajtmix 0,25kg

Többféle sajt ( trapista, natúr sajt és grill sajt) keveréke.Felhasználható pizzára, melegszendvicsre, spagettire vagy akár krémkevesekhez.

1500 Ft / db
60 Ft/db

Ricotta

Kecske ricotta. 200 g A ricottát sós és édes ételek készítésekor egyaránt felhasználhatjuk. Előételek szószok, raguk készítéséhez, sűrítéséhez, ízesítéséhez használható Lasagne, ravioli, tortellini töltelékébe kerülhet ricotta. Jó partnere a zöldségeknek, kevés sajttal, fűszerekkel megbolondítva önmagában is finom töltelék. Pizzafeltétnek is nagyon jó. Alacsony zsírtartalma miatt a diétázók is fogyaszthatják. A vitamin, kálcium és vas is található benne.

1100 Ft / db
1100 Ft/db

Snidlinges krémsajt

Tehéntejből készült snidlinggel ízesített kengető szezonális termék.  

850 Ft / db
4.25 Ft/g

Snidlinges sajt guriga

Snidlinggel ízesített gomolya sajt. Minden darab egyenként kézzel készül ezért változó a súlya.

1680 Ft / db
4.8 Ft/g

Szalag sajt (Parenyica)

Szalag sajt vagy Parenyica teljes nyers tehéntejből kézműves technológiával készül formája csiga alakú, súly kb 15 dkg.

975 Ft / db
6500 Ft/kg

Szélmalom

Hőkezelt tehéntejből készül, legalább 1 hónapos érlelésű félkemény, közepes zsírtartalmú, enyhe, kellemes ízű sajt. A gouda jellegét, nem csak a neve, hanem a sárga sajtbevonó is kihangsúlyoz.

1625 Ft / db
6500 Ft/kg