Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Konyhakész

...

Fermentált szárzeller 195 gr

Fermentált szárzeller (angol zeller) Kiszerelés: 195 gramm/ üveg Összetevők: Bio szárzeller, víz, tiszta só (Ági).      Mivel a szárzeller igen gazdag rostokban, így az emésztésre is rendkívül pozitívan hat. Egy apigenin nevű flavonoidban is bővelkedik, amely a bél mikroorganizmusaival lép kölcsönhatásba. Az általános egészség szempontjából pedig kulcsfontosságú, hogy a bélmikrobiom egészséges és változatos legyen. Ezek a bél-mikroorganizmusok az egészséges immunrendszert is segítenek fenntartani. Ezen kívül a zeller gazdag élelmirost-forrás is, amely sokféle betegségtől, különösen a krónikus betegségektől óvhat meg bennünket. Ilyen például a cukorbetegség, az elhízás, illetve a szív- és érrendszeri megbetegedések. A zeller nemcsak magas rosttartalommal bír, de alacsony a glikémiás indexe, így hatékonyan szabályozza a vércukorszintet is. Nem mellesleg csökkenti a magas koleszterinszintet, amely szintén nagy probléma szokott lenni azoknál a személyeknél, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek. A zeller pozitívumai közé sorolható még az is, hogy lúgosító hatással rendelkezik. A lúgosító hatással rendelkező táplálékok sok pozitívummal bírnak az egészségre nézve, például segítenek fenntartani az egészséges csonttömeget, illetve a környezeti stresszel szemben is megvédenek bennünket. A zeller kiváló polifenolforrás is, amely szintén semlegesíti a szervezetben a szabad gyököket. Ezek a vegyületek az életkorral összefüggő degeneratív betegségekkel szemben is védelmet jelenthetnek, mint amilyen a memóriavesztés vagy az Alzheimer-kór.

2500 Ft / üveg
12.82 Ft/g
...

Fermentált Tavaszi Vegyes 500 gr

Fermentált Tavaszi Vegyes Savanyúság 500 gr/ üveg Összetevők: karfiol, szárzeller, sárgarépa, pritamin paprika, retek, vöröshagyma, energetizált víz,  gyógyszerkönyvi tisztaságú só.  (Minden zöldseg vegyszermentes gazdálkodásból származik.)   Tudtátok, hogy a fermentálás egy ősi savanyítási eljárás?  Nem egy új gasztrohóbortról van szó, hiszen az ősmagyarok is erőszeretettel használták ezt a tartósítási eljárást. Aztán sajnos idővel, az ecettel való savanyítás átvett a helyét, mind idő, mind költséghatékonyabb eljárás lévén, hiszen így hatalmas mennyiségeket lehet előállítani gyorsan. Nem kell heteket várni, mint a tejsavas erjesztésnél (fermentálásnál). A két eljárás a beltartalom tekintetében össze sem hasonlítható. Az ecet sav lévén letarol mindent, míg a fermentáció pedig egy olyan kémiai folyamat, melyben enzim hatására szerves anyag bomlik le. A meginduló erjedési folyamatok alapja mikroorganizmusok megléte. Ezek a jótékony baktériumok az általuk előállított, vagy a már a táplálékban benne lévő enzimek (fermentumok) segítségével viszik végbe az erjedést. A fermentáció során a zöldségek nehezen emészthető, a nyersen puffadást okozó rostjai felpuhulnak, ugyanakkor a bennük lévő vitaminok és nyomelemek nem bomlanak le, hanem a szervezet számára sokkal könnyebben feldolgozhatóvá válnak. Úgy is mondhatnánk, hogy a fermentáció során „előemésztés történik”. Tudjuk, hogy amit meg tudunk emészteni, az tud felszívódni, hasznosulni ideális esetben. Egy rosszul működő emésztőrendszernek, amely nem képes megfelelően emészteni, ezek a már „előemésztett” zöldségek nem okoznak olyan terhelést, mint a nem fermentált társaik. A tejsavas erjesztésen átesett zöldségek kicsit olyanok, mintha plusz emésztőenzimeket öntetnénk a gyomrunkba, ami által az emésztés hatékonyabbá válik. A fermentált zöldségek által jut hozzá a bélrendszerünk olyan hasznos baktériumokhoz, amelyek segítik a szervezet emésztését. A fermentálási folyamat során olyan élő probiotikus baktériumkultúrák alakulnak ki, melyek a bélflóránkat táplálják. Probiotikumként táplálják szervezetünket, segítik az emésztőrendszerben található baktériumkultúrák munkáját. A baktériumok előállítanak fehérjebontó, szénhidrátbontó enzimeket a bélben. Valamint beállítják a szervezet sav-bázis egyensúlyát, így a káros baktériumok nem képesek megtelepedni ebben a helyreállított közegben. Beállítják a gyomorsav ideális szintjét. A probiotikumok a szervezetbe jutva biztosítják a bélhámsejtek egészséges működését. A zöldségek vitamintartalma is emelkedik a fermentálás során: sokkal magasabb a fermentált káposzta C-vitamin tartalma, mint a nyers vagy a párolt káposztáé, emellett van benne B12 és folsav is. A C-vitamin mellett tehát más vitaminok és ásványi anyagok is sokkal nagyobb mértékben vannak jelen a savanyított zöldségekben, mint a nyers ételekben. Minden általam készített fermentált termék, 100% bio, vegyszermentes alapanyagból készül. A vizet a fermentálás előtt energetizálom, valamint gyógyszerkönyvi tisztaságú sót használok. A fermentált zöldségek minimum 3 hét fermentálási folyamat után kerülnek hozzátok, a legoptimálisabb erjedési fázisban. Ebből is láthatjátok, hogy ez egy rendkívül időigényes folyamat. Semmiképp nem lenne alkalmas nagyipari körülmények között történő gyártásra. Minden fermentált étel, a fermentálási eljárásnak köszönhetően, ,,ÉLŐ ÉTEL'' lesz.  Váljon egészségetekre! 

3800 Ft3500 Ft / üveg
7 Ft/g
...

Fermentált Vitaminbomba 200 gr

Fermentált Vitaminbomba Összetevök: káposzta, répa, uborka, vöröshagyma, fokhagyma, energetizált víz, tiszta só.  A fermentált zöldségek olyan természetes és adalékanyag-mentes módon erjesztett savanyúságok, amelyek nem csak, hogy ízükben szárnyalják felül a bolti savanyúkat, de óriási probiotikum-tartalmuknak köszönhetően segítenek rendben tartani a bélflóra egészségét, ami, mint az utóbbi időben egyre többen állítják, a teljes immunrendszer központja. Persze emellett a zöldség saját vitamintartalma is száz százalékban ép marad, szóval fontos vitaminforrás is, nem beszélve a rostokról. De mindez még mindig nem az az indok, amiért mindenkinek jó lenne fermentált savanyúságokat fogyasztani, mert az a következő: az íz. Nem egyszerűen savanyú, hanem elképesztően összetett módon, szájpadlást behatóan mély ízű zöldségek születnek. Kiszerelés: 195 gramm/ üveg Hűtve tároljuk! Miután megvásároltuk, 2-3 órát hűtsük, majd az után nyissuk fel. 

2500 Ft / üveg
12.82 Ft/g

Füge gyümölcsecet 250 ml

Füge gyümölcsecet 250 ml Összetevők: vegyszermentesen termesztett füge, ivóvíz, cukor A fügeecet különösen jól harmonizál az olyan édeskés olajokkal, mint a mandula olaj, a mogyoróolaj, vagy akár az olívaolaj. Fügeecetünk saláták, szószok és húsok, különösen mediterrán étkek végső ízesítésére kiválóan alkalmas. A benne lévő vitaminok, ásványok és nyomelemek jótékonyan hatnak a szervezetre, és ebben a formában fogyasztva igazi élvezetet jelentenek. Antibakteriális, belsőleg tisztító hatása van, és segít egyensúlyba hozni a szervezet pH értékét.

2395 Ft / üveg
9580 Ft/l

Füge lekvár

Füge lekvár.A füge vitaminokat, és értékes,a vérképzést segítő ásványi anyagokat tartalmaz Összetevók: füge,cukor,pektin,citromsav. Tartósítószert nem tartalmaz.

1350 Ft / db
6367.92 Ft/l

Fügelekvár 212 ml.

1300 Ft / db
1300 Ft/db

Fügelekvár 370 ml.

Saját kertemben termett fügéből készült 90 % -s gyümőlcs tartalommal cukorral . Tartósítás dunsztolással.

1600 Ft / db
1600 Ft/db

Fűszeres almalekvár

Fűszeres almalekvár - karácsonyi ízvilág  195g Összetevők: alma, cukor, citrom, fűszerek,pektin,szorbinsav

1200 Ft / db
6.15 Ft/g
...

Gyömbér szörp

Gyömbérből készült, adalékmentes, csökkentett cukortartalmú, 1:5 arányban higítható szörp.500ml Visszaváltható üveg 100.-Ft.

1400 Ft / db
1400 Ft/db
...

Gyömbér-kurkuma shot gyógynövényekkel, facélia mézzel

Gyömbér-kurkuma shot gyógynövényekkel (pitypang virág, turbolya), facélia mézzel.  Összetevők: Bio gyömbér, Bio kurkuma, frissen facsart Bio narancslé, frissen facsart Bio citrom, facélia méz, tiszta energetizalt víz, chili, pitypang virág, turbolya levelek.    Hűtve tároljuk! Fogyasztás előtt rázzuk fel! Javasolt adagolás: napi 20-50 ml  Kiszerelés: 200 ml / üveg A gyömbér és kurkuma: Indiában már évszázadok óta alkalmazzák ezt a két gyógynövényt, mégpedig ételeik megfűszerezésére, megízesítésére. Mindkettő – de főleg a gyömbér – kissé csípős ízvilággal rendelkezik, de nagyon egészséges is. A gyömbér és a kurkuma is tele van antioxidáns vegyületekkel, amelyek a káros hatású szabad gyökök semlegesítésében vesznek részt aktívan. A szabad gyökök oxidatív stresszt okoznak, ami aztán lehetővé teszi a krónikus betegségek kialakulását is. Az ízületi gyulladás egy nagyon kellemetlen betegség, hiszen nemcsak fájdalmat okoz, de a mozgás tartományát is beszűkíti. Kutatások igazolják, hogy a gyömbér kúraszerű fogyasztása – legalább három hónapig szükséges egyhuzamban fogyasztani – nagymértékben csökkenti a fájdalmat, egyes esetekben meg is szüntetheti azt. A kurkumával ebben az esetben is rendkívül jó párost alkot a gyömbér. Ez a két gyógynövény segíthet megakadályozni az anyagcsere-betegség, vagyis a metabolikus szindróma kialakulását, de előnyös lehet, ha az érelmeszesedést szeretnénk elkerülni. A két gyógynövény a cukorbetegség és az az Alzheimer-kór kialakulásától is megvédhet bennünket.  

2490 Ft / üveg
12.45 Ft/ml

Habanero

Közepes erősségű natúr chiliszósz 100% narancssárga Habanero paprikából, amely magával hordozza a fajta jellegzetes gyümölcsös jegyeit.  Levesek-, pörkölt-, halászlé ízesítéséhez ajánljuk.  100ml   Csípősség: 7/10

3500 Ft / ml
35 Ft/ml

Hagymalekvár vörösborral és kakukkfűvel 200 ml

Vörösboros, fűszeres hagymalekvár, hamburgerek, sült húsok tökéletes kiegészítője lehet. Kiszerelés: 200 ml Összetevők: vegyszermentesen termesztett lilahagyma, vöröshagyma, méz, balzsamecet, olívaolaj, vaj, barnacukor, só, vörösbor, rózsabors, kakukkfű

1595 Ft / üveg
7975 Ft/l