Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Savanyúságok

Céklás káposztasaláta

Céklás káposztasaláta Friss ropogós saláta, tartósítószer nélkül.  Összetevők: káposzta, cékla, hagyma, torma, cukor, ecet. só,   

1500 Ft / kg
1500 Ft/kg

Csalamádé

Friss, ropogós csalamádé tartósítószer nélkül.  Összetevők: káposzta, hagyma, paprika, uborka, sárgarépa, cukor, ecet, só.

1800 Ft / kg
1800 Ft/kg

Csalamádé cukormentes

Friss, ropogós csalamádé tartósítószer nélkül.  Összetevők: káposzta, hagyma, paprika, uborka, sárgarépa, édesítőszer, ecet, só.

1800 Ft / kg
1800 Ft/kg

Csípős csalamádé

Friss, ropogós csalamádé tartósítószer nélkül.  Összetevők: káposzta, hagyma, paprika, uborka, sárgarépa,erőspaprika, cukor, ecet, só.

1800 Ft / db
1800 Ft/db

Cukormentes Csicsókasavanyúság

Kertünkben termett vegyszermentes csicsókát dolgozzuk fel. Hideg eljárással készült ezért tartósítószert is tartalmaz. Tartalma: csicsóka, víz, eritrit-stevia, borkén, babérlevél, mustármag, koriander, feketebors Tarósítószert tartalmaz!

1250 Ft / db
3.38 Ft/ml

Ecetes cékla

Ecetes cékla nettó súly: 430g Összetevők: cékla, víz, cukor, só, ecet, fűszerek,  Vegyszermentes zöldségből készült savanyúság, tartósítószer nélkül.  Hőkezeléssel tartósítva, felbontás után hűtve tárolandó. 

890 Ft / üveg
890 Ft/üveg

Ecetes paprika savanyúság 500 ml

Paprika savanyúság, megy vegyszermentesen termesztett 2 féle paprikából készült. Összetevők: Paprika, Ecet, Cukor, Só, Koriander, Mustármag, Borkén

995 Ft / üveg
1990 Ft/l
...

Fermentált Cékla 195 gr

A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség.  A céklát fokhagymával és vöröshagymával savanyítottam.  Fogyasztási javaslat: magában, vagy salátába keverve, illetve köretnek ajánlom bármely főétkezés mellé, de wrap, levesbetét, vagy szendvics feltét is lehet belőle. Minden alapanyag vegyszermentes termesztésből származik.  Összetevők:  cékla, hagyma, fokhagyma, tiszta só, víz.  Kiszerelés: 195 gramm/üveg 

2500 Ft / db
5 Ft/g
...

Fermentált Cékla-Répa gyömbérrel 195 gr

A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség.  A cékla sárgarépával és gyömbérrel való keverése harmonikus ízvilágot eredményez, melyben a cékla finoman, de nem harsogóan dominál, míg az összetevők vitamin- és ásványianyag tartalma az üvegben marad. A gyömbér elveszti a csípősségének nagy részét az erjesztés alatt, míg a jótékony élettani hatásai megmaradnak, és a friss, semmivel össze nem hasonlítható íze finoman fűszerez, így azoknak is ajánljuk, akik a csípőssége miatt kerülik a fogyasztását.  Fogyasztási javaslat: magában, vagy salátába keverve, illetve köretnek ajánlom bármely főétkezés mellé, de wrap, levesbetét, vagy szendvics feltét is lehet belőle. Minden alapanyag vegyszermentes, bio termesztésből származik.  Összetevők: cékla, répa, gyömbér, víz, tiszta só. Kiszerelés: 195 gramm/ üveg

2500 Ft / db
12.82 Ft/g

Fermentált dinnyehéj 370 ml

Tartalma: dinnyehéj, víz, fokhagyma, só, kapor 370 ml

1200 Ft / db
3.24 Ft/ml
...

Fermentált fokhagymás cukkini 195 gr

Fermentált fokhagymás cukkini  195 gramm/ üveg Összetevők: bio cukkini, bio fokhagyma, energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só.  A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. A fermentáció során a zöldségek nehezen emészthető, a nyersen puffadást okozó rostjai felpuhulnak, ugyanakkor a bennük lévő vitaminok és nyomelemek nem bomlanak le, hanem a szervezet számára sokkal könnyebben feldolgozhatóvá válnak. Úgy is mondhatnánk, hogy a fermentáció során „előemésztés történik”. Tudjuk, hogy amit meg tudunk emészteni, az tud felszívódni, hasznosulni ideális esetben. Egy rosszul működő emésztőrendszernek, amely nem képes megfelelően emészteni, ezek a már „előemésztett” zöldségek nem okoznak olyan terhelést, mint a nem fermentált társaik. A tejsavas erjesztésen átesett zöldségek kicsit olyanok, mintha plusz emésztőenzimeket öntetnénk a gyomrunkba, ami által az emésztés hatékonyabbá válik. A fermentált zöldségek által jut hozzá a bélrendszerünk olyan hasznos baktériumokhoz, amelyek segítik a szervezet emésztését. A fermentálási folyamat során olyan élő probiotikus baktériumkultúrák alakulnak ki, melyek a bélflóránkat táplálják. Probiotikumként táplálják szervezetünket, segítik az emésztőrendszerben található baktériumkultúrák munkáját. A baktériumok előállítanak fehérjebontó, szénhidrátbontó enzimeket a bélben. Valamint beállítják a szervezet sav-bázis egyensúlyát, így a káros baktériumok nem képesek megtelepedni ebben a helyreállított közegben. Beállítják a gyomorsav ideális szintjét. A probiotikumok a szervezetbe jutva biztosítják a bélhámsejtek egészséges működését. A zöldségek vitamintartalma is emelkedik a fermentálás során: sokkal magasabb a fermentált káposzta C-vitamin tartalma, mint a nyers vagy a párolt káposztáé, emellett van benne B12 és folsav is. A C-vitamin mellett tehát más vitaminok és ásványi anyagok is sokkal nagyobb mértékben vannak jelen a savanyított zöldségekben, mint a nyers ételekben. Minden általam készített fermentált termék, 100% bio, vegyszermentes alapanyagból készül. A vizet a fermentálás előtt energetizálom, valamint gyógyszerkönyvi tisztaságú sót használok. A fermentált zöldségek minimum 3 hét fermentálási folyamat után kerülnek hozzátok, a legoptimálisabb erjedési fázisban. Ebből is láthatjátok, hogy ez egy rendkívül időigényes folyamat. Nem használom gépeket, mindent kézzel reszelek, aprítok. Váljon egészségetekre!

2300 Ft1500 Ft / üveg
7.69 Ft/g
...

Fermentált füstös répa 195 gr

Füstös fermentált répa A répák vékony szeletekre vannak vágva, természetes (vegán) füsttel ízesítve.    Ajánlom szendvicsfeltétnek, de fogyaszthatjuk savanyúságként, vagy salátába keverve. Ízletes egytálétel összetevője lehet rizzsel, kölessel vagy hajdinával keverve.  A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. Összetevők: bio sárgarépa, energetizált víz, tiszta só, természetes folyékony füst.   

2500 Ft / üveg
12.82 Ft/g